Učenje engleskog

Povijesni događaji, kao što su npr. selidba Puritanaca u Ameriku, velika migracija britanskih kažnjenika u Australiju i širenje britanskog imperija doveli su do činjenice da se je engleski jezik širio na područja izvan Velike Britanije. U vrlo kratkom vremenu, od 1920. godine (nakon kraja Drugog svjetskog rata), njegov je utjecaj postigao globalnu razinu.

Za razliku od bilo koje protekle lingua france (npr. grčkog, latinskog, francuskog jezika), engleskom je jeziku uistinu uspjelo osvojiti svijet.

U više od 100 država, uključujući i Kinu, Rusiju i Njemačku, učenje engleskog jezika je dio svakodnevice, budući da je to primarni strani jezik u školama. Engleski je jezik stalno prisutan na radiju preko popularne glazbe, na televiziji preko filmova, emisija i govora političara te poznatih osobnosti.

Znanstvenicima učenje engleskog jezika omogućuje pristup puno širem rasponu materijala, jer je više od 50 % znanstvenih članaka objavljeno na engleskom jeziku (to je između ostalog posljedica i tog da znanstvenici prije dobe nagradu ako objavljuju u međunarodnim znanstvenim časopisima, a ti su većinom pisani na engleskom jeziku).

Poslovnim ljudima učenje engleskog jezika pruža više mogućnosti za uspjeh, jer se većina međunarodnog poslovanja vrši na engleskom jeziku. U većini područja vaša sposobnost da se služite engleskim jezikom može vam pomoći da napredujete u karijeri; pomaže vam u dobivanju posla kojeg želite i zarađivanju više novaca. Bez obzira na vaše područje stručnosti, vještine engleskog jezika znatno će pridonijeti vašem uspjehu.

Engleski je jezik dominantan međunarodni jezik znanosti, poslovanja, zrakoplovstva, zabave i diplomacije, kao i Interneta; stoga njegovo poznavanje pruža svojim govornicima širok spektar mogućnosti i prednosti.

Raširenost engleskog jezika u konkretnim brojevima:

  • Engleski jezik ima službeni ili posebni status u barem sedamdeset pet zemalja s ukupnim stanovništvom od preko dvije milijarde ljudi.
  • Govornici engleskog kao drugog jezika vjerojatno premašuju broj onih koji ga govore kao prvi jezik.
  • Vjeruje se da oko 750 milijuna ljudi govori engleski kao strani jezik.
  • Jedna četvrtina svjetske populacije govori engleski jezik do određene razine stručnosti; potražnja ostale tri četvrtine je u porastu.
  • Gotovo svaki drugi građanin Europske unije tvrdi da se može sporazumjeti na engleskom jeziku, a 69 % ispitanika koji engleski jezik ne govori kao prvi jezik smatra da je engleski jezik najvažniji jezik kojeg bi trebali naučiti ili koristiti.
  • Više od dvije trećine svjetskih znanstvenika čita na engleskom jeziku.
  • Tri je četvrtine svjetske pošte napisano na engleskom jeziku.
  • 80 % elektronički pohranjenih podataka na svijetu napisano je na engleskom jeziku.
  • Od procijenjenih 200 milijuna korisnika Interneta, njih oko 36 % komunicira na engleskom jeziku.

Provjerite također:

3o-dnevno jamstvo na zadovoljstvo

Lorem ipsum dolor sit amet communitas erdum, lacus et vulputate, velit nulla commodo sem ipsum dolor sit amet.

Besplatna dostava za narudžbe iznad 200KN

Lorem ipsum dolor sit amet communitas erdum, lacus et vulputate, velit nulla commodo sem ipsum dolor sit amet.

Pošiljke šaljemo svaki dan

Lorem ipsum dolor sit amet communitas erdum, lacus et vulputate, velit nulla commodo sem ipsum dolor sit amet.

Sve za engleski jezik na jednom mjestu

Lorem ipsum dolor sit amet communitas erdum, lacus et vulputate, velit nulla commodo sem ipsum dolor sit amet.
Don`t copy text!